Hvordan køber man Bitcoin i Danmark?

Cryptovalutaen Bitcoin (BTC) er efterhånden blevet et velkendt fænomen. Vi har hidtil set valutaen blive omtalt i større danske medier såsom Finans, Jyllands Posten og Børsen. I denne artikel vil vi belyse hvordan man køber Bitcoins i Danmark igennem forskellige forhandlere. Ydermere vil vi beskrive hvordan man køber Bitcoins med kreditkort.

Er du helt ny til Bitcoins, anbefaler vi at læse vores guide: Hvad er Bitcoin

Er du klar til at købe Bitcoin med kreditkort eller bankoverførsel, så følg blot guiden her.

 • Lavt indskud
 • Nemt at komme i gang
 • Ikke så højt afkast som ved brug af krypto-robotter

Køb Bitcoin Online i Danmark

Der findes mange måder at købe Bitcoin på i Danmark. Alt fra avancerede transaktioner til simple overførsler hos en cryptovaluta-børs.

Den absolut nemmeste måde at købe Bitcoin på i Danmark, er igennem børserne Coinbase eller Plus500.

For at købe Bitcoin på Coinbase skal du bruge følgende:

 • Et kreditkort eller netbank
 • Personlig identifikation (Kørekort, Pas eller lignende)
 • En Coinbase bruger

Vi anbefaler Coinbase til nybegyndere, som investerer mindre beløb for at lære markedet at kende. Plus500 har flere muligheder, da de sælger såkaldte CDF’er. Disse kan geares til en vis grænse. Hvad det betyder for dig er, at du med 1000 kr. vil kunne købe for op til 10.000 kr. ved at geare din investering.

At geare en investering er ofte benyttet, for at få et væsentligt højere afkast end normalt. Vi anbefaler dog ikke at geare investeringer, før man kender markedet. Ønsker du at læse mere om Plus500 som platform til køb af bitcoins, så læs vores artikel her.

Vi vil nu fortsætte med vores guide om køb af Bitcoins på Coinbase.

Hvorfor købe Bitcoins på Coinbase?

Først og fremmest er Coinbase den letteste og hurtigste børs til cryptovaluta. Derudover er der en række fordele:

 • Du kan købe Bitcoins med dit kreditkort
 • Du kan benytte SEPA bankoverførsel til deres europæiske bank (lave gebyrer)
 • Du kan hurtigt trække dine penge ud
 • Du kan veksle mellem USD, EUR, Bitcoin og andre cryptovalutaer hurtigt og sikkert
 • Du kan investere i Bitcoin for så lidt som 1 kr. Der er altså ingen minimumsinvestering
 • Coinbase har en yderst funktionel App, hvor du kan følge din investering i Bitcoin
 • Få $10 ekstra at investere for, når du indbetaler $100

Sådan køber du Bitcoins i Danmark – Step 1: Registrering på Coinbase

Først og fremmest, gå til Coinbase.com og opret en bruger. Ved at benytte nedenstående link vil du modtage $10 i velkomstbonus, hvis du indbetaler $100 eller derover. Altså ca. 700 kr.

Vi anbefaler allerede nu at finde dit kørekort eller pas frem, da dette skal bruges til validering af din profil senere. Oprettelsen tager ca. 5 minutter.

Når du trykker ”Sign up” vil du blive mødt med følgende billede:

Indtast da dine oplysninger. Vær opmærksom på at benytte din rigtige e-mail og dit rigtige navn, da der ellers kan opstå problemer med verifikationen senere hen. Du vil herefter modtage en e-mail, som beder dig verificere din e-mail adresse. Tryk da på linket i E-mail adressen. Herefter vil du gå videre til Step 2.

Step 2: Verificering på Coinbase

I step 2 skal du udfylde de nødvendige informationer, for at blive verificeret på Coinbase. Indtast først dit telefonnummer, som – ligesom de tidligere informationer – skal være korrekt, da de benytter telefonnummeret hvis du køber Bitcoins for større beløb. Dette er et spørgsmål om sikkerhed, og du vil da modtage en SMS med en kode, som skal indtastes senere.

Efter at have indtastet dit mobil-nummer, får du nu en kode på SMS. Denne kode skal indtastes for at gå til verificering med ID.

Dette step foretages for at sikre ægteheden af din profil, og for at forebygge svindel og hvidvaskning af penge. Du kan indsende dokumentation på flere forskellige måder: Du kan benytte dit webcam, smartphone eller uploade dokumenterne direkte fra din computer.

Når din profil er verificeret, kan du nu begynde at købe Bitcoins med kreditkort eller bankoverførsel.

For at købe Bitcoins, skal du først overføre penge til din Coinbase konto. Du kan overføre så lidt som 1 kr., men vi anbefaler minimum 700 kr., da du så vil nyde godt af en $10 bonus, såfremt du har oprettet dig igennem vores link øverst i artiklen.

Spørgsmål og svar om køb af Bitcoin i Danmark

Hvis du stadig har spørgsmål til køb af Bitcoins i Danmark med kreditkort, kontakt os endelig på e-mail. Vi forsøger at svare indenfor 24 timer. Alternativt kan du forsøge at finde svar i vores Bitcoin FAQ

 • Lavt indskud
 • Nemt at komme i gang
 • Ikke så højt afkast som ved brug af krypto-robotter

Det er ingen hemmelighed, at Bitcoin – og andre cryptovalutaer – er steget utroligt meget i værdi, hvilket gør det sjovt at se, hvad Bitcoin er værd. Købte du f.eks. Bitcoins for 1000 kr. for 1 år siden, vil du i dag have haft 6919 kr.

Mange undrer sig om hvorvidt det er for sent at ride med på bølgen. Til det vil det korte svar være: Nej, det er ikke for sent at købe Bitcoin. Alene i 2017 er Bitcoin steget i værdi fra ca. 6230 kr. til nu 26.350 kr. – og der er intet tegn på, at det stopper.

Årsagen til stigningen findes i, at teknologien blot bliver mere og mere udbredt. Førende økonomer og finanshuse verden over køber bitcoins, og anbefaler det til flere og flere virksomheder. Det er absolut ikke for sent at komme med på Cryptovaluta bølgen, men det er heller ikke uden risiko. Køb af Bitcoin og andre Cryptovalutaer ses som en investering, og ingen investeringer kommer uden risiko.

Der hersker stor tvivl om beskatningen af Bitcoins her i Danmark. Lad mig slå en ting fast: Bitcoins er 100% skattefri for private.

Kun virksomheder, som tjener penge ved handel eller vedligeholdelse af Bitcoins, skal betale skat af denne fortjeneste. Private kan derfor, jævnfør SKAT, blot proppe gevinsten i lommen. Dette afgjorde Skatterådet d. 25 marts, 2014.